29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Завдав шкоди на десятки мільйонів: прокуратура повідомила про підозру ексдепутату Житомирської міськради

Завдав шкоди на десятки мільйонів: прокуратура повідомила про підозру ексдепутату Житомирської міськради

  • 30 червня, 2021 17:16
У Житомирі ексдепутат міської ради забруднив побутовими відходами землю та вирубав дерева, завдавши довкіллю шкоди на десятки мільйонів гривень. "Господарнику" повідомлено про підозру. Про це інформує Житомирська обласна прокуратура.

За даними слідства, протягом лютого-березня 2019 року директор приватного підприємства, тоді ще депутат міськради, організував вивезення та складування сміття на самовільно зайнятій земельній ділянці поблизу полігону твердих побутових відходів, що в межах населеного пункту с. Оліївка Житомирського району. 


 

"На ділянці землі комунальної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства, не маючи відповідного дозволу, зняв родючий шар ґрунту на площі понад 0,2 га. У подальшому, протягом березня-червня 2019 року, директор підприємства продовжив свою незаконну діяльність вже на землях водного фонду, а саме,  прибережних захисних смугах річки Крошенка та її притоки, що в межах міста Житомира", – повідомляє обласна прокуратура.


Зазначається, що підозрюваним засмічено будівельними відходами береги водойм загальною площею майже 0,2 га. Крім цього, підприємцю інкримінується незаконна вирубка 89 дерев породи сосна на території Оліївської сільської ради.
 

Фото: прокуратура


За підрахунком фахівців, колишнім депутатом міськради завдано державним інтересам та довкіллю шкоди на загальну суму 50,7 млн грн.

Наразі йому повідомлено про підозру у забрудненні земель речовинами та відходами, що створило небезпеку для довкілля та спричинило тяжкі наслідки, а також у незаконній порубці дерев у захисних насадженнях, що заподіяло істотну шкоду (ч. 2 ст. 239, ч. 1 ст. 246 КК України).

Ймовірно, мова йде про ексдепутата Житомирської міської ради (Опозиційний блок) Володимира Тичину, підприємство якого (ПП "ВЖРЕП №4") займалося вивезенням твердих побутових відходів.
Поділитись

Новини по темі: