18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині викрили канал збуту наркотиків ув'язненим: фігурантам справи повідомили про підозру

На Житомирщині викрили канал збуту наркотиків ув'язненим: фігурантам справи повідомили про підозру

  • 24 червня, 2021 12:48
У Житомирській області правоохоронці повідомили про підозру організатору і двом учасникам злочинного угруповання, яке займалося збутом наркотичних і сильнодіючих лікарських речовин ув’язненим. Про це "Журналу Житомира" повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.
 

"За даними слідства, з метою збуту наркотичних засобів, засуджений, відбуваючи покарання в одній із виправних колоній області, організував злочинне угруповання, до складу якого залучив ще одного ув'язненого і місцевого жителя. Зловмисники діяли за налагодженою схемою і розподіленими ролями. Організатор групи домовлявся по телефону з "постачальниками" про наявність наркотовару і перераховував на банківські картки обумовлену плату. Співучасникам повідомлялося про розташування закладок "замовлення", після чого вони забирали товар і доставляли його до виправної колонії, перекидаючи через паркан", – зазначається в повідомленні.


Встановлено, що з червня 2020 року до березня 2021 року злочинна група здійснила вісім епізодів кримінальних правопорушень, пов'язаних із придбанням, зберіганням, перевезенням та збутом наркотичних речовин – метадону та канабісу, і сильнодіючих лікарських засобів у місця позбавлення волі у великих розмірах.



Під час санкціонованих обшуків і оглядів місць події, зокрема і на території виправної колонії, правоохоронці виявили та вилучили 36 грам метадону, понад 500 грам марихуани та майже 90 таблеток сильнодіючого лікарського засобу.

З метою забезпечення подальшої конфіскації, накладено арешт на грошові кошти (гривні і долари США), ювелірні вироби, половину будинку в місті Коростені та квартиру в місті Овручі.

Фото: прокуратура
Поділитись

Новини по темі: