25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • ЖМР звернулася до Кабміну та Ради: депутати просять кошти освітянам та змінити механізм приватизації

ЖМР звернулася до Кабміну та Ради: депутати просять кошти освітянам та змінити механізм приватизації

  • 17 червня, 2021 17:12
Депутатський корпус міської ради прийняв звернення до Міністерства освіти і науки України, Житомирської обласної державна адміністрація та Житомирської облради щодо проблеми недофінансування освітньої галузі громади. 

У зверненні просять вжити дієвих заходів для покриття недостатності із заробітної плати з нарахуванням педагогічним працівникам Житомирської міської територіальної громади, яка наразі складає 17,1 млн грн.
 

"Станом на 01.06.2021 року недостатність коштів освітньої субвенції на заробітну плату педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти становить 17,1 млн грн. Одним із факторів, що впливає на недостатність коштів на виплату заробітної плати педагогічних працівників, є відсутність у Формулі розподілу освітньої субвенції видатків на індивідуальну форму здобуття освіти, які у 2021 році складають 16,1 млн грн. Крім того, коефіцієнт поділу класів на групи при вивченні окремих предметів, передбачених Формулою, залишається недостатнім для виконання вимог нормативно-правових документів, що регламентують реалізацію Державних стандартів освіти, затверджених відповідними постановами Кабінету Міністрів України для початкової, базової та повної загальної середньої освіти", – зазначає міська рада.




В іншому зверненні депутати міськради пропонують передбачити у новому законодавстві правило, за яким 10% коштів від приватизації державного майна надходитиме в бюджет громади, на території якої знаходиться актив.

Депутати переконані: за допомогою малої приватизації можна вирішити питання довгобудів і занедбаних приміщень, запустити економіку, залучити додаткові кошти до місцевих бюджетів, дати людям роботу у себе вдома, а не за кордоном. У звернені депутатський корпус закликає Верховну Раду України ухвалити пакет законопроєктів щодо малої приватизації №№4572, 4573, 4574 і 4575, які усувають штучні бюрократичні перешкоди і спрощують процедуру підготовки до приватизації об’єктів як державної, так і комунальної власності.

"Усі 100% коштів від приватизації комунального майна, за загальним правилом, мають спрямовуватися до місцевих бюджетів. Але закликаємо  Кабінет Міністрів України також передбачити в новому законодавстві правило, за яким 10% коштів від приватизації державного майна надходитиме в бюджет громади, на території якої знаходиться актив", – йдеться у зверненні.

Фото: ЖМР
Поділитись

Новини по темі: