19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Завдяки інвестору у Житомирський онкодиспансер можуть придбати два лінійні прискорювачі

Завдяки інвестору у Житомирський онкодиспансер можуть придбати два лінійні прискорювачі

  • 7 червня, 2021 13:21
Лінійні прискорювачі для Житомирського обласного онкологічного диспансеру можуть придбати на умовах державно-приватного партнерства. Про це говорили в обласній раді під час засідання робочої групи.

За словами директора КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Ігоря Сабадаша перемовини із інвестором вже активно ведуться, вивчаються всі документи та умови співпраці.
 

«Ми розглядали декілька варіантів придбання лінійного прискорювача і найбільш зрозумілий для мене був «бюджетний», але це не вирішило б проблему в комплексі. Для стабільного надання допомоги населенню нам потрібно 2 лінійних прискорювача та 2 бункера: один потребує реконструкції, інший має будуватись з нуля. А це понад 200 млн грн», – розповів Ігор Сабадаш.


Як повідомили в обласній раді, компанія готова не тільки поставити необхідне обладнання та розпочати будівництво бункерів, а й забезпечити лікарів проходженням тренінгів та навчань за кордоном. Зокрема у Англії, Швейцарії або Угорщині.
 

«Інвестор виступає у ролі довгострокового партнера і це дуже важливо. А розпочати процедуру державно-приватного партнерства – спільне бачення та позиція всього депутатського корпусу обласної ради і керівництва ОДА. І за цим рішенням порятунок людських життів», – зазначив голова обласної ради Вододимир Федоренко.


Дане рішення буде винесено на розгляд сесії обласної ради.
 

Передісторія


Лінійний прискорювач дозволить проводити опромінювання злоякісних пухлин і при цьому не зачіпати здорові тканини організму. Щоденно в нашому онкодиспансері потребують такої процедури понад 100 людей.

У лютому 2021 року департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації оголосив тендер на реконструкцію Житомирського обласного онкологічного диспансеру для встановлення лінійного прискорювача.

У березні облрада звернулася до народних депутатів України щодо сприяння у вирішенні питання виділення з державного бюджету субвенції на придбання лінійного прискорювача.
Поділитись

Новини по темі: