20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Скандал в Станишівській лікарні: житомирянка заявила про насилля над одномісячним сином

Скандал в Станишівській лікарні: житомирянка заявила про насилля над одномісячним сином

  • 4 червня, 2021 12:59
У дитячій лікарні в Станишівці у мати забрали немовля ставити катетер, а принесли дитину через пів години без свідомості та з обколотими ручками. Про таку історію в Instagram розповіла Маріанна Черепанська – відома в Житомирі весільний організатор, власниця івент-агенства «Фабрика свадеб».
 

«Поклали нас в Станишівку в відділення для недоношених в реабілітацію 2й поверх, забрали дитину на пів години ставити катетер, мене з ним не пустили! Принесли його без свідомості і повністю обколотим голками в дві ручки з пальчиків по лікоть. Так само була обколота ніжка – помітили вже вдома. Я побігла з ним до цієї медсестрі з криками, що наробили з моєю дитиною, на що відповіли "ми не могли знайти вену, що нам треба було робити"», – написала Маріанна Черепанська.

 


Керівник обласної дитячої лікарні в коментарі виданню Житомир.info розповів, що в ситуації вже розбираються.
 

«Мені відомо про цей випадок, мама до мене зверталась. Дійсно, вони до нас поступали, дитині потрібно було поставити катетер. На жаль, у дітей бувають такі ситуації, коли ми не можемо поставити цей катетер. Якби це було видно очима, то таких ситуацій не було б. Враховуючи анатомічні особливості в дітей, то побачити цю вену неможливо, це сліпа процедура, бувають такі моменти. Я спілкувався з мамою, ми зараз це питання вивчаємо, будемо розглядати. Там не все так просто в цій ситуації, розберемось, вивчимо і дамо мамі відповідь. Будь-яка медична маніпуляція несе за собою певні ризики. Один раз проходить нормально, інший раз можна потрапити в судину і з’являється синячок. Когось звинувачувати в цій ситуації дуже складно, а іноді і несправедливо», – зазначив Юрій Довгополий.


Лікар також уточнив, що батьки мають право бути присутні з дитиною, коли беруть кров з вени чи ставлять катетер, але не всі витримують, бо це емоційно буває складно. Також додає, що венозний сканер, який наявний у лікарні, не може забезпечити 100 % успіху процедури.

«Батьків ми пускаємо кругом, єдине місце – це передопераційна та операційна, але виключно із міркувань інфекційної безпеки. Батьки в нас ходять в реанімацію. Веносканер, який нам подарували благодійники, можуть використовувати всі пацієнти лікарні, незалежно від відділення, але навіть веносканер не дає можливості чітко забезпечити цю процедуру. У незначної кількості пацієнтів він показує тільки розташування вени, а глибину її розташування він не показує», – додав Юрій Довгополий.

Після інциденту батьки забрали хлопчика на обстеження у приватні клініки та готують звернення до Міністерства охорони здоров’я.
Поділитись

Новини по темі: