26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирським валютчикам за продаж фальшивих доларів загрожує до 12 років ув'язнення

Житомирським валютчикам за продаж фальшивих доларів загрожує до 12 років ув'язнення

  • 3 червня, 2021 15:19
У Житомирі чотирьом валютчикам, викритим на збуті фальшивих доларів США, змінено підозри, відповідно до яких передбачено суворіше покарання. Про це "Журналу Житомира" повідомили у Житомирській обласній прокуратурі.

"У ході досудового слідства, за результатами детального вивчення обставин скоєння кримінальних правопорушень встановлено, що фігуранти справи скоювали злочини у складі організованої групи, до якої входили четверо осіб. Наразі, на підставі виявлених додаткових обставин, 2 червня 2021 року, чотирьом особам повідомлено про зміну підозр з ч. 2 на ч. 3 ст. 199 КК України, яка передбачає суворіше кримінальне покарання", – інформує відомство.

Варто зазначити, що санкція ч. 2 ст 199 передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна, тоді як ч. 3 – позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Житомирі викрили угрупування валютників, які збували клієнтам підроблені долари. Їх було затримано 13 квітня після продажу фальшивих банкнот поблизу Житнього ринку. Поліцейські розшукували інших потерпілих від дій шахраїв.

Поділитись

Новини по темі: