26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • У столиці судитимуть депутата Житомирської міськради за розтрату 1,5 млн грн

У столиці судитимуть депутата Житомирської міськради за розтрату 1,5 млн грн

  • 2 червня, 2021 9:56
Депутат Житомирської міської ради постане перед судом за розтрату майна на 1,5 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.
 

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування стосовно колишнього директора комунального підприємства Київської обласної ради за фактом розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 191 КК України). За версією обвинувачення, посадовець, який наразі є депутатом Житомирської міської ради, перебуваючи на посаді керівника КП, в період 2016-2018 років уклав низку договорів про надання послуг із суб’єктами господарювання приватного сектору. Водночас, досудовим розслідуванням встановлено, що послуги за вказаними договорами фактично не надавались, а кошти перераховувались на рахунки родичів депутата місцевої ради, та згодом звертались останнім на власну користь", – повідомляє прокуратура.


Стороною обвинувачення задокументовано понад 50 епізодів протиправної діяльності, якими завдано збитків на суму понад 1,5 млн гривень.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Санкція передбачає до 8 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

"Журнал Житомира" з'ясував, що у розтраті обвинувачують депутата Житомирської міської ради Олександра Порядіна. Варто додати, що Порядін є членом фракції "Пропозиція".
Поділитись

Новини по темі: