25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Депутата Житомирської міської ради підозрюють у розтраті 1,5 млн грн – ДБР

Депутата Житомирської міської ради підозрюють у розтраті 1,5 млн грн – ДБР

  • 24 березня, 2021 17:31
Колишньому директору комунального підприємства Київської обласної ради, а нині депутату Житомирської міської ради вручили підозру в розтраті 1,5 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба ДБР

"Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з 2016-2018 років гендиректор одного з КП Київської обласної ради розробив схему привласнення бюджетних коштів, в якій брало участь Товариство, зареєстроване на його родичів. Він підписав фіктивні договори про надання інформаційних та консультаційних послуг із зазначеним Товариством. Оплату за них ексгендиректор здійснював за рахунок коштів, які надходили від здачі в суборенду приміщень, що належали комунальному підприємству. Згодом виплачені гроші привласнювалися посадовцем", – інформує ДБР.

Зазначається, що такі системні операції призвели до недоотримання державним та місцевими бюджетами понад 1,5 млн грн.

Дії посадовця кваліфіковані за статтею привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно (ч. 2, ч. 3 ст. 191 КК України).

Йому може загрожувати позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Київська міська прокуратура повідомила, що підозру вручили колишньому керівнику КП "Київська обласна сільськогосподарська брокерсько-комерційна фірма "Обрій". За інформацією opendatabot, попереднім керівником КП "Обрій" був Порядін Олександр Сергійович.

Ця інформація підтверджується і на сайті Житомирської міської ради, де розміщена біографія Олександра Порядіна. Варто додати, що Порядін є членом фракції "Пропозиція".



Поділитись

Новини по темі: