24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Новий дім: у Житомирі побудували житло для діток-сиріт. ФОТО

Новий дім: у Житомирі побудували житло для діток-сиріт. ФОТО

  • 1 червня, 2021 17:45
У Житомирі в провулку Евеліни Ганської завершили будівництво двох дитячих будинків сімейного типу. Тож, незабаром 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримають нову домівку.

У міській раді повідомили, що будинки зводилися та облаштовувались за підтримки БФ «Міст в життя» з Німеччини під керівництвом Вільгельма Шрьодера. Земельні ж ділянки під будівництво надані рішенням сесії Житомирської міської ради.

Загальна площа кожного будинку – 290 кв. м. Сім’ї проживатимуть тут у найкращих умовах: сучасне планування, зовнішнє утеплення, підлога з підігрівом, якісні меблі, побутові прилади та ін. 

За кошти місцевого бюджету поблизу заасфальтували дорогу. На території незабаром облаштують і дитячий майданчик з тренажерами та зоною відпочинку для дітей мікрорайону.

Нові будинки зовсім скоро будуть передані новоствореним родинам. Після заселення родин в будинки ще два ДБСТ доєднаються до переліку дитячих будинків сімейного типу, які функціонують у Житомирі. Тепер їх буде 9.

За словами мера Житомира Сергія Сухомлина, німецький фонд будуватиме у нашому місті ще один ДБСТ: сесія міськради вже надала дозвіл на розробку землеустрою.

На сьогодні на обліку служби у справах дітей перебуває 350 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Майже 93% дітей влаштовано до сімейних форм виховання. 




















 

Фото: ЖМР
Поділитись

Новини по темі: