19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Без сосисок, ковбас і смаженого: для українських школярів створили нове меню із 160 страв

Без сосисок, ковбас і смаженого: для українських школярів створили нове меню із 160 страв

  • 25 травня, 2021 10:44
Українські школярі з наступного навчального року харчуватимуться по-новому. Оновлене меню буде представлено дітям з 1 вересня 2021 року. У ньому буде близько 160 страв.

У раціоні збільшено кількість фруктів та м'яса, вилучені ковбасні вироби і в рази зменшена кількість цукру та солі, інформує ТСН.

До того ж у новому харчуванні дозволені спеції, є страви для тих, у кого алергія на молоко. Їжу як і раніше не можна смажити. 

Серед нових страв для учнів будуть шпундра, верещака, чилі кон карне, львівський сирник, морквяний салат, булгур і йогурт з бананом. Нові страви збалансовані й поживні. До речі, буде доступна і їжа без глютену.

Над реформуванням системи шкільного харчування та створенням меню працювала робоча група, до якої входять представники Міносвіти, МОЗ та Мінекономіки, ДПСС, Антимонопольного комітету, дієтологи та зовнішні експерти.
 

«У меню шкільних їдалень з'являться традиційні українські страви, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції, буде збільшено кількість фруктів та м’яса у раціоні. До меню додаються покрокові рецепти та технічні картки, що значно полегшить роботу працівників шкільних їдалень», – говорить один з розробників меню, відомий український кулінар Євген Клопотенко.


Ознайомитися з меню можна на сайті МОЗ.

Нагадаємо, в 2019 році Євген Клопотенко розробив для житомирських школярів нове меню.
Поділитись

Новини по темі: