19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирянину за домашню тиранію відносно матері загрожує до двох років в'язниці

Житомирянину за домашню тиранію відносно матері загрожує до двох років в'язниці

  • 18 травня, 2021 12:34
До правоохоронців за допомогою звернулась літня житомирянка. Жінка розповіла, що регулярно потерпає від насилля, яке вчиняє її 37-річний син. За фактом домашнього насилля поліція відкрила кримінальне провадження. 

Як розповіли "Журналу Житомира" в поліції, чоловік офіційно не працює, перебивається тимчасовими заробітками, водночас часто вживає алкоголь. А під його дією виплескує агресію на 72-річну матір, яка після подібних ситуацій із сином змушена шукати притулку у найближчих родичів. 
 

"Це не перший такий випадок у їх родині. Поліцейські і раніше реагували на повідомлення жінки подібного змісту і її скарги на 37-річного житомирянина. З чоловіком проводили профілактичні бесіди, неодноразово він притягувався і до адміністративної відповідальності за скоєння насильства у сім’ї. Однак, такі заходи, вочевидь, його не зупинили", – коментує начальник відділу превенції Житомирського РУП Олег Петелюк.


За останньою заявою пенсіонерки правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом домашнього насильства (ст. 126-1 КК України). 

Відносно чоловіка поліцейські винесли тимчасовий припис із забороною наближатися до матері протягом 10 діб. 

За чинним законодавством умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, караються громадськими роботами, піврічним арештом, обмеженням волі до 5 років чи ув’язненням строком до 2 років. 
Поділитись

Новини по темі: