25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирський психоневрологічний диспансер переїхав в обласну психлікарню

  • 18 травня, 2021 9:50
Консультативне відділення з надання психіатрично-консультативних послуг, яке раніше знаходилося на вулиці Домбровського у Житомирі, переїхало до обласної психіатричної лікарні.

Переїзд надав відділенню можливість надавати комплексні медичні послуги, проте пацієнти скаржаться на транспортні незручності, передає "Суспільне".
 

"Коли медична допомога надається комплексно, в одному закладі, при наявності лабораторій, додаткових методів досліджень, які тут є, а в Житомирі їх не було, я вважаю, що якість допомоги значно краща", – розповів керівник обласного медичного спеціалізованого центру Максим Кутишенко.


Переїзд консультативного відділення з вулиці Домбровського до приміщення обласної психіатричної лікарні відбувся наприкінці квітня. Зараз іде облаштування приміщення. Прийом пацієнтів не припиняється.
 

"Весь склад диспансерного відділення з вулиці Домбровського перейшов сюди, – каже завідуючий відділенням Генріх Сенкевич. – Ті ж лікарі, ті ж співробітники, сестри проводять прийом, надають послуги. Ми не спостерігаємо зменшення кількості відвідувань".

 

Житомирянка Надія раніше отримувала консультації у відділенні на вулиці Домбровського. 17 травня жінка вперше приїхала до обласної психіатричної лікарні на Бердичівському шосе і каже, що діставалася сюди маршруткою.
 

"Лікарі хороші. Все добре у плані лікування. Добре було там, дістатися було легше. Сьогодні я тут вперше. Але було б краще, якби відділення знаходилося в Житомирі. Туди дістатися легше, там уся транспортна інфраструктура", – розповіла житомирянка.


Керівництво медзакладу не виключає, що для диспансеру можуть знову знайти приміщення у центрі Житомира.

"Нам надходили багаторазові звернення від жителів міста, щоб залишити прийом у центрі Житомира. Це питання вивчається, воно не закрите, а в процесі довивчення", – каже Кутишенко.

Нагадаємо, 18 лютого у Житомирі під стінами психоневрологічного диспансеру пройшла акція протесту. Пацієнтів та їх родичів обурило перенесення психоневрологічного диспансеру за межі міста.
Поділитись

Новини по темі: