19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Ескадрилья українських винищувачів відбивала на Житомирщині напад умовних противників. ФОТО

Ескадрилья українських винищувачів відбивала на Житомирщині напад умовних противників. ФОТО

  • 17 травня, 2021 8:32
У Житомирській області завершилось льотно-тактичне навчання авіаційною ескадрильї: відбивали повітряний напад противників, виводили літаки з-під удару і відпрацьовували удари по наземним цілям.

Як повідомляє повітряне командування "Центр", командир авіаційної ескадрильї безпосередньо керував діями винищувачів як на землі, так і в повітрі, у складних метеоумовах вдень і вночі.
 

"Головна мета – напрацювання єдиних поглядів на методику організації та впровадження нових форм і методів навчання за стандартами НАТО, – говорить керівник навчання – командувач повітряного командування "Центр" генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко. – Ми відпрацювали порядок планування способів  бойових дій і тактичних прийомів виконання винищувально-авіаційного прикриття військ та масу інших питань. Можу впевнено сказати, що мета льотно-тактичного навчання досягнута".


Винищувачі працювали із декількох аеродромів. Проведено комплексне застосування бойових можливостей авіаційних підрозділів, бойової техніки, засобів ураження, органів управління й забезпечення.

"У фазі динамічної зміни обстановки відпрацьовано питання бойового застосування авіаційних засобів ураження по наземних цілях на полігоні. Під час активної фази опрацьовано питання живучості авіаційної ескадрильї, а саме – спроможність у найкоротший час вивести літаки з під удару противника", – зазначає командування.

Також, військовослужбовці набули практичних навичок із відновлення боєздатності, протидії та ліквідації наслідків дій ДРГ.













Фото: Facebook / Повітряне командування "Центр"
Поділитись

Новини по темі: