26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Перевірка показала, що на Житомирщині кожний шостий заклад порушує карантин

Перевірка показала, що на Житомирщині кожний шостий заклад порушує карантин

  • 29 квітня, 2021 9:02
Протягом минулого тижня у Житомирській області провели понад 1200 моніторингових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. На кожному шостому об'єкті виявили порушення.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.
 

"Загалом на минулому тижні перевірено 434 об’єкти продовольчої торгівлі, 338 закладів торгівлі непродовольчою групою товарів, 194 заклади громадського харчування, 29 перукарень (салонів краси). Окрім того, в зазначений період перевірено діяльність 220 об’єктів, серед яких агропродовольчі ринки, аптеки, розважальні заклади та об’єкти водозабезпечення. Також моніторинговими перевірками охоплено 14 закладів дошкільної, 20 загальної середньої освіти. Як свідчить статистика, минулого тижня порушення фіксувалися на кожному 6-му об’єкті нагляду, що становить 16% від загальної кількості. Як і раніше найбільше порушень зафіксовано у закладах продовольчої торгівлі", – йдеться у повідомленні.


В зв’язку з виявленими порушеннями спеціалістами Держпродспоживслужби було вжито відповідні заходи реагування: складено 84 протоколи про адмінправопорушення на відповідальних осіб, надано 134 приписи з пропозиціями про усунення порушень, надіслано 29 інформаційних листів до органів місцевої влади та 5 листів до правоохоронних органів.

Держпродспоживслужба наголошує, що посилений контроль за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог та карантинних обмежень продовжується.
Поділитись

Новини по темі: