25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Облився бензином і стріляв у полісменів: на Житомирщині спецназ затримав неадекватного чоловіка

Облився бензином і стріляв у полісменів: на Житомирщині спецназ затримав неадекватного чоловіка

  • 26 квітня, 2021 12:27
На Житомирщині у ході сімейної сварки чоловік облив кімнату у будинку та себе бензином і забарикадувався, погрожуючи підпалити оселю. Під час спілкування з поліцейськими чоловік вистрелив убік правоохоронців. Як розповіли "Журналу Житомира" в поліції, подія сталась увечері 25 квітня у м. Коростень.

"Жителька м. Коростеня повідомила на спецлінію "102" про сімейний конфлікт зі співмешканцем, у ході якого чоловік вдавався до насилля, а потім облив кімнату і себе пальним та став погрожувати підпалом. 40-річна жінка уточнила, що, окрім неї та чоловіка, у будинку знаходяться троє дітей, віком 11, 15 та 19 років", – розповідають правоохоронці.

Поки поліція їхала на місце події, жінка та двоє дітей, 11 та 15 років вийшли з будинку. В оселі залишався ще один 19-річний син жінки. 

Зазначається, що поліцейські зайшли усередину та спробували домовитись з агресивним чоловіком, однак він відмовився спілкуватись. Правоохоронцям вдалося вивести юнака з будинку. Натомість чоловік вистрілив у одного з поліцейських.
 

"Чоловік закрився та почав демонструвати пістолет і запальнички, якими продовжував погрожувати підпалом. Коли поліцейські спробували вчергове наблизитись до вхідних дверей будинку він вистрелив в їх бік. Куля дотично зачепила і пошкодила бронежилет інспектора сектору реагування патрульної поліції. Сам правоохоронець не постраждав", – інформує ГУ Нацполіції.


Для затримання озброєнного правопорушника у Коростені розпочали спецоперацію. На місце події прибули спецпризначенці КОРДу.
 

"Зважаючи на небезпеку, яку чоловік становив і для себе, і для оточуючих людей, слід було діяти обережно і виважено. Відтак КОРДівці упродовж більше трьох годин проводили перемовини із забарикадованим у будинку чоловіком, отримавши при цьому необхідну інформацію та зорієнтувавшись із подальшими діями. Під час виконання однієї з домовленостей група спецпризначенців зайшли у будинок і миттєво затримали господаря. У результаті операції ніхто з людей не постраждав. З оселі вилучено пістолет, попередньо, травматичної дії", – прокоментував начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Юрій Олійник.


Нині 45-річний коростенець перебуває під вартою. Попередня кваліфікація події – ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) КК України. 

За чинним законодавством за вказане правопорушення передбачено покарання від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
Поділитись

Новини по темі: