25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Задля безпеки школярів у Житомирі з'явиться ще один піднятий до рівня тротуару пішохідний перехід

Задля безпеки школярів у Житомирі з'явиться ще один піднятий до рівня тротуару пішохідний перехід

  • 23 квітня, 2021 18:08
У Житомирі розпочали будівництво піднятого пішохідного переходу поблизу школи №36 на вулиці Домбровського. Роботи проводять у рамках проєкту "TUMI: шлях до школи", передає "Суспільне".

Нині у 36-й школі навчається більше півтисячі дітей. Переважна більшість із них кожного ранку або ж порушують правила дорожнього руху, або йдуть понад триста метрів до найближчого переходу.
 

"Біля кожної школи фактично є пішохідні переходи, але так історично склалося, що біля нашої немає і не було, – каже директорка школи Олена Кулініч. – На мою думку, проєкт "TUMI: шлях до школи" дуже класний, тому що ми привчимо виконувати правила дорожнього руху, які зараз змушені порушувати іноді й самі".


Завершити роботи на об'єкті планують впродовж двох тижнів. Окрім піднятого пішохідного переходу, тут облаштують нову дорожню розмітку та освітлення. 

Вартість робіт складає 551 тисячу гривень – це кошти надані місту в рамках безповоротної технічної допомоги німецьким товариством.
 

"Це вартість будівництва піднятого пішохідного переходу з внесенням відповідних змін у схему організації дорожнього руху по вулиці Домбровського, адже, окрім будівництва переходу, є потреба у нанесенні додаткової дорожньої розмітки. Також плануємо встановити додаткове освітлення пішохідного переходу", – зазначив директор агенції розвитку міста Борис Пахолюк.


Подібні переходи передбачені ще біля трьох шкіл Житомирської ОТГ.

Як повідомляв "Журнал Житомира", по вулиці Східній для учнів школи №8 побудували пішохідний перехід з острівцем безпеки.

Перші підняті, безбар'єрні пішохідні переходи з'явилися в Житомирі по вулиці Клосовського.

 




Фото: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: