16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • З понеділка у Житомирі запустять асфальтний завод і почнуть латати дороги

З понеділка у Житомирі запустять асфальтний завод і почнуть латати дороги

  • 9 квітня, 2021 18:36
У Житомирі з понеділка, 12 квітня, почнуть латати пошкоджені за зиму дороги. Фахівці КП «Управління автомобільних шляхів» та управління транспорту провели обстеження вулиць і визначили, де ремонтні бригади розпочнуть роботу в першу чергу.

Про це повідомляє видання Житомир інфо з посиланням на заступника міського голови Олександра Шевчука. 
 

«На підставі акту весняного обстеження складений перелік першочерговості цих вулиць і вже 12-13 квітня запускається у нас початок сезону. В ці дати ми плануємо запустити наш комунальний асфальтний завод і почати з тих місць, де ситуація найкритичніша. Починати будемо з фрезерування. Це буде не лише на одній вулиці, перелік складено приблизно з 16 вулиць, де є ямковість. Вони будуть першочерговими. І на потім в нас затверджено графік, де буде починатись поточний ремонт від початку і до кінця. Тому вже з 12-13 числа ми побачимо на дорогах міста ремонтні бригади, які будуть ремонтувати пошкоджене покриття», - каже заступник міського голови Олександр Шевчук.


У першу чергу комунальники зосередять свою увагу на аварійних ямах, які з’явились після зими. А от про повну заміну дорожнього покриття можна говорити лише на тих вулицях, де завершені роботи з ремонту комунікацій «Житомирводоканалу» та «Теплокомуненерго».
 

«Вулиця Фещенка-Чопівського, вулиця Домбровського і ще є перелік вулиць, де буде проводитись в цьому році заміна мереж. Тобто, вулиця буде повністю розкопуватись, будуть мінятись мережі, а потім закопуватись. Аварійні ями ми, звичайно, пройдемо, глибоких ям не буде. Але поточний ремонт з фрезуванням великими картами точно зараз робити недоцільно. Відповідно до графіків, які нам надали наші комунальні підприємства, вони ці роботи будуть виконувати в 2021 році, в цьому сезоні і, якщо зараз виконати поточний ремонт, то його вже скоро доведеться знову розкопувати. В минулому році приклад - вулиця Святослава Ріхтера. Практично весь рік наше комунальне підприємство працювало, замінило велику кількість мереж і на цей рік у нас вулиця потрапляє на заміну верхнього шару. Тендер вже оголошено, є вже навіть учасники, які вийшли на цей тендер. Тому її доречно перетягнути і вона буде розвантажувати вулицю Велику Бердичівську. Щодо ямковості - то в найближчі тижні комунальне підприємство відпрацює найбільш критичні місця в місті, але поточний ремонт буде робитись на тих вулицях, де мережі в належному стані і найближчі роки не плануватись ремонтів», - розповідає Олександр Шевчук.


Нагадаємо, у Житомирі визначили 5 основних вулиць, на яких у 2021 році відремонтують дорожнє покриття.
Поділитись

Новини по темі: