18 квітня, 2024
Ми в соцмережах

З села на Житомирщині вивезли 80 тонн львівського сміття. ФОТО

  • 7 квітня, 2021 8:37
В селі Будичани Чуднівської об’єднаної громади завершують вивіз львівського сміття, яке наприкінці березня незаконно скинули на території колишнього цегельного заводу

Вивозити сміття почали 2 квітня. Загалом прибрали майже 80 тонн відходів, інформує "Суспільне".
 

"Цей процес контролює ДСНС і поліція. Раніше було визначено, що у відходах є домішки ковідного сміття. Хоча коли почали відвантажувати, то стало зрозуміло, що це сміття (ковідне – ред.) тільки зверху. В основній масі ковідного сміття в тих відходах немає", – каже голова громади Віталій Войтко.




Житель села Будичани Віталій Дмитрук розповів, що спільно з односельцями побачив серед сміття квитанції та рахунки від львівських комунальних служб, а також медичні відходи.
 

"Це були квитанції на сплату рахунків за інтернет та комунальні послуги. Я, наприклад, безпосередньо туди не заходив – туди заходили люди в спецкостюмах, і вже вони витягували рукавички, інтубаційні трубки і препарати, котрими лікували ковідних хворих. Коли ми зібрали людей на протест, то сказали їм: наслідки зачеплять нас не настільки сильно, як жителів найближчих сіл, розташованих поруч – Дубище, Дідківці і далі вниз за річкою. Сміття знаходиться на пагорбі – вода стікає вниз, а за 200 метрів вже річка. І все оце лайно через певний час дістанеться річкою в Житомир. Наприклад, якщо будуть дощі і тепло, то воно швидко там буде", – говорить Віталій Дмитрук.




Сміття вивозили на полігони твердих побутових відходів, зокрема на Житомирський.

"Було задіяно, здається, 3 чи 4 полігони. Частинами вивозили сміття і на Бердичівський сміттєвий полігон, і на Житомирський сміттєвий полігон. Оплачується по факту, здається, там. Було біля 80 тонн сміття", – прокоментував нардеп Сергій Кузьміних.

Нагадаємо, у Житомирській області жителі села Грозине протестували проти завезення сміття зі Львова і блокували рух на трасі Київ-Ковель

Фото: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: