19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Пограбування на півтора мільйона: на Житомирщині з маршрутки викрали пакунок, набитий гривнями

Пограбування на півтора мільйона: на Житомирщині з маршрутки викрали пакунок, набитий гривнями

  • 6 квітня, 2021 14:08
У Житомирській області з пасажирського мікроавтобуса, що здійснював рейс з Рівного у Київ, чоловік викрав пакунок, у якому було близько 1,4 млн грн. Подія сталась уранці 5 квітня на автодорозі Київ – Чоп поблизу с. Улашанівка. Про це "Журналу Житомира" розповіли в поліції Житомирської області.
 

"Близько 11 години до поліції надійшло повідомлення про те, що з рейсового автобуса, керманич якого зупинився на маршруті на перепочинок, невідомий чоловік через водійські дверцята зухвало забрав пакунок із чиєюсь передачею. Не зважаючи на вигуки пасажирів, незнайомець поїхав з місця події автівкою", – йдеться у повідомленні.


Свідки події запам’ятали марку і номер автомобіля, яким пересувався підозрюваний чоловік. За короткий проміжок часу патрульні зупинили втікача на польовій дорозі, кудою він намагався зрізати шлях.



"За кермом зупиненого Peugeot Expert знаходився 35-річний житель Рівненщини. Виявилось, пакунок чоловік навіть встиг прикопати у землю біля лісосмуги, у чому згодом сам зізнався", – додали поліцейські.

У вилученому пакунку знаходились гроші у сумі близько 1 млн 400 тис. гривень. Правоохоронці з'ясували, що ця передача прямувала до столиці, де пакунок мали забрати за домовленістю.
 

"Попередньо відомо, що затриманий раніше працював на цьому рейсовому маршруті і приблизно міг знати, коли з водієм відправляються цінні передачі. Того ранку ще у Рівному чоловік переконався, що потрібний йому пакунок вручили водієві маршрутки і прослідував за нею на власному авто. Скориставшись тимчасовою відсутністю водія, він на очах в інших пасажирів забрав його. Завдяки небайдужості людей вдалося швидко розкрити кримінальне діяння", - прокоментувала заступниця начальника Хорошівського відділення поліції Діана Ніколайчук.


Нині чоловік затриманий. За чинним законодавством грабіж, вчинений в особливо великих розмірах, карається позбавленням волі на строк від 8 до 13 років з конфіскацією майна.

Поділитись

Новини по темі: