19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Стадіон «Полісся» залишається «нічийним»: житомиряни не змогли обіграти гостей з Харкова

Стадіон «Полісся» залишається «нічийним»: житомиряни не змогли обіграти гостей з Харкова

  • 6 квітня, 2021 8:35
5 квітня у Житомирі футбольний клуб "Полісся" на однойменному стадіоні зіграв з одним з лідерів Першої ліги – харківським "Металістом 1925". 

Як повідомляє Sport Arena, головною втратою житомирян перед матчем була дискваліфікація досвідченого півзахисника Гавриленка - переможця Першої ліги минулого сезону в складі ФК "Минай". Гості ж, якщо залишити за дужками відсутність Савіна і Дерека, виставили самий бойовий свій склад на даний момент. І ті хлопці, які замінили основних, дуже старалися довести свою боєздатність.



Так, Криськів вже на 10-й хвилині з правого флангу вискочив на воротаря і сильним ударом добре перевірив Маханькова. Першим на підбиранні був Батюшин, але все ж метрів з 20-ти трохи не влучив по воротах. Втім, і "Полісся" відповіло дуже гідно. На 17 хвилині на флангову подачу Терехова висунувся Коваль і при повному потуранні Кольцова зумів пробити - м'яч просвистів над поперечиною. Це був цілком собі гольовий момент. Ось тільки вже незабаром, на 22 хвилині, житомирянам довелося провести вимушену заміну - Власюк, який раніше ще не грав навесні, замінив травмованого Акубардію на правому фланзі захисту.



"Металіст 1925" тим часом продовжував тиск. Голодюк пробив над поперечиною в забійній ситуації. Пізніше вже Дмитренко виривався на воротаря, але пробив повз ворота з гоструватого кута. Супер-шанс був у Паламаря, але він теж програв дуель Маханькову. Потім вже Батюшин і Дмитренко головами не потрапляли у ворота. Сила-силенна моментів - і без голів. Якщо для житомирян 0:0 після першого тайму було досягненням, то для харків'ян по такій грі - відвертою недоробкою.



Але ж при цьому "Полісся" ще й могло повести в рахунку на 44 хвилині! Галенко протягнув м'яч через всю половину поля харків'ян і, не зумівши віддати на вільних одноклубників, бив з кута воротарського - Сидоренко виручив "Металіст 1925". 

Відразу після перерви воротар гостей змушений був справлятися з прямолінійним, але точним ударом Андрущенка. Було над чим замислитися гостям - і не тільки про ці гострі випади господарів, а й про власну реалізації. З різних позицій пробивали Голодюк, Дмитренко, Криськів. А на 74 хвилині "Металіст 1925" невимовним чином не зміг забити - після подачі Голодюка, Дмитренко на дальній штанзі не заніс м'яч в порожні ворота, а влучив у поперечину. По такій грі - найважливіший епізод. Як було б прикро, якби забив Ковальов у відповідь в кінцівці...

Фото: ФК Полісся

Без Дерека і Савіна харків'янам трохи не вистачало швидкості та гостроти, а дальні удари не виходили настільки небезпечними, щоб залишити не при справах Маханькова. Так що "Металіст 1925", що набрав шикарний хід, вдруге в сезоні оступився в протистоянні з "Поліссям" (0:0 і 0:0). Ця нічия - вона на користь конкурентів. А Центральний стадіон Житомира залишається "нічийним". Другий матч поспіль "Полісся" тут розділяє очки з суперниками (1:1 Кристал, 0:0 Металіст 1925).
 
Поділитись

Новини по темі: