19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Акція за Стерненка. Офіс президента розмалювали і закидали фаєрами. ВІДЕО

Акція за Стерненка. Офіс президента розмалювали і закидали фаєрами. ВІДЕО

  • 21 березня, 2021 11:57

20 березня біля Офісу президента була акція на підтримку ув'язненого в СІЗО Сергія Стерненка - активісти закидали будівлю фарбою та фаєрами, а також розбили вікна у кількох дверях. Гаслом учасників було "Не чуєш - то побачиш".

На самій акції минулося без сутичок з поліцією - правоохоронці, яких було багато у кварталах поруч з ОП, у ситуацію не втручалися.

У підсумку активісти запустили салют біля входу до будівлі Офісу президента й розійшлися, залишивши після себе багато послань лідеру держави Володимиру Зеленському, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, а також прибиральникам.

У МВС обіцяють покарати тих, хто порушив закон. Активісти анонсували нові акції.
 

 

Активіста, який бив вікна в Офісі президента, затримали

Чоловікові, який "бив шибки на дверях Офісу президента", висунули звинувачення у хуліганстві, - повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

Він також розмістив відео, на якому, за його словами, можна побачити "докази його вандалізму". Заступник голови МВС відкидає припущення учасників акції на Банковій, що вікна будівлі Офісу президента били "поліцейські провокатори".

"Якщо це дійсно так, і поліцейські затримали поліцейського провокатора, а не звичайного вандала - хулігана, то я не розумію чому вчора під відділок поліції прийшла юрба громадян які з бійкою вимагали випустити затриманого?", - запитує Антон Геращенко, і дає свій варіант відповіді на запитання, чому акція не була мирною, а деякі її учасники вночі прийшли до відділку, де утримували затриманого за биття вікон:

"Провокатори, за спинами яких стоять політикани, не хочуть нести відповідальність за свої вчинки".


Як повідомили в МВС, за фактом подій під час акції біля Офісу Президента у поліції розпочали кримінальне провадження. Нині вхід на Банкову закритий, там відбуваються слідчі дії.

У МВС також підтвердили кримінальне провадження проти одного учасника акції за статтею хуліганство, яка передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

"Це - уродженець Вінничини, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні МВС.

Водночас журналістка і ветеранка АТО Лера Бурлакова написала у Facebook, що "затриманий вчора під ОП Влад Сорд (Стафійчук) пройшов Майдан, Іловайськ ( де отримав травму спини дуже серйозну, коли під обстрілом перекинулася вантажівка). Воював у ПС. Втратив у ДАП одного з найближчих друзів... Потім офірмився у 93-тю ОМБр Холодний Яр...Воював на шахті Бутівка. Він автор гімну 93 бригади...Чудовий поет".

Всі ці дані, за словами Лери Бурлакової, вона подає як "бекграунд" шляху "до того нещасного розбитого скла".

В президентському офісі поки ніяк не коментували події минулого вечора.
 

Офіс президента розмалювали


Ввечері 20 березня перед Офісом президента на Банковій прихильники активіста і блогера Сергія Стерненка влаштували чергову акцію проти його засудження. Нині він перебуває у СІЗО, і цієї суботи йому виповнилося 26 років.

23 лютого суд в Одесі засудив Стерненка до 7 років в'язниці та вирішив конфіскувати половину його майна. Його звинуватили у викраденні Сергія Щербича - одеського активіста, який був членом проросійської партії "Родіна".



Поділитись

Новини по темі: