19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Під час лікування в Житомирський лікарні батько підхопив коронавірус» - Катерина Гарбузюк

«Під час лікування в Житомирський лікарні батько підхопив коронавірус» - Катерина Гарбузюк

  • 10 березня, 2021 22:37

Житомирянка Катерина Гарбузюк стверджує, що її батько після важкої операції підхопив коронавірус під час лікування в Житомирський обласній лікарні. Дівчина розповідає: батька перевели в реанімаційне відділення, де в одній палаті з ним лежала жінка з підозрою на коронавірус, адміністрація лікарні звинувачення відкидає.

Родина пацієнта звинувачує житомирську адміністрацію лікарні у недбалості.

«27 січня ми звернулися в лікарню. Нам було поставлено діагноз «панкреатит» і згодом почалися оперативні втручання. Було зроблено за 43 доби п'ять операцій. Після останньої операції, яка була 2 березня, ми потрапили в опікове відділення, в їхню реанімацію, тому що в інших реанімаціях не біло місць, тому нас направили туди. Через три доби перебування в тій реанімації ми випадково дізналися, що наш батько був контактний, нам так сказали. Проблема полягає у тому, що лікар головний, коли ми звернулися сказав, що все було зроблено за протокол.

Але коли ми питали у лікаря, який нас приймав у реанімації опіковій, він сказав, що категорично проти, щоб його сюди клали. Чому? Тому що в тій палаті, в якій було єдине реанімаційне місце, лежала жінка, контактна на ковід, вже з симптомами та з підозрою, що ковід є, але на той момент ніхто не діагностував. Чому не зробили їй тест, вже не наша компетенція. Тобто в той самий день, коли нас поклали в палату, звідти забрали людину в ковідне відділення, а жінка, яка перебувала з ним в одній палаті, там лишилася вже з симптомами, а нас поклали до неї.

На третю добу їй зробили тест, в неї був позитивний. Її перевели в ковідне відділення, нас лишали пізніше і нам хотіли робили тест тільки у вівторок. Після наших звернень нам зробили тест одразу і через три години ми вже знали, що він позитивний, і перевели в ковідне відділення, і зараз ми перебуваємо там. Зараз стан дуже важкий. Важкий не з ковідної сторони, а з хірургічної. Дякувати нашому лікарю, він ходить щодня на перев'язки, але щойно ми дізналися, що є якісь погіршення, стан важкий», – розповідає Житомир інфо донька пацієнта Катерина Гарбузюк.


 

 

Адміністрація лікарні усі звинувачення відкидає

Головний лікар Богдан Леськів повідомив журналістам, що сьогодні усі пацієнти, які не хворіють на ковід, перебувають в одному реанімаційному відділенні. Однак там на той момент хворих на ковід не було.

«На момент переведення пацієнта в тому реанімаційному відділенні пацієнтів з ковідом не було. Ми моніторимо стан наших пацієнтів, в тому числі якщо у них виникають певні симптоми, й проводимо відповідне ПЛР-дослідження, у нас ця можливість є. На момент переведення пацієнтів з ковід не було. Так, дійсно, через певний час ми виявили одну з пацієнток, що у неї позитивний ПЛР-тест.

Я не готовий сказати, котра це була пацієнтка, бо я в цей час перебував на лікарняному і не готовий вам точно сказати. Він перебував в цьому відділенні тільки півтори доби. Тобто згідно з перебігом захворювання перебуваючи півтори доби людина не може виділяти вірус», – коментує генеральний директор обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

 

Головний лікар не розуміє, як чоловік заразився

«Не готовий вам сказати, вам зараз ніхто про це не скаже. Джерел може бути дуже багато, зокрема, родичі пацієнта», – каже Богдан Леськів.

На запитання, чи працювали з пацієнтом медики, які хворі на коронавірус, головний лікар відповів, що серед медперсоналу дійсно нерідко виявляють COVID-19, однак працівники застосовують засоби індивідуального захисту, а це мінімізує зараження.

«Якщо не щотижня, то кожні два тижні хворіють наші медики, тому виявляти, що хтось там десь якимось чином – неможливо. Друге, якщо і пацієнт, і медичний працівник дотримується відповідних засобів захисту, мається на увазі носить маску, обробляє руки, то ймовірність зараження зводиться до нуля. Наші працівники, як правило, застосовують засоби індивідуального захисту при роботі з пацієнтами й при спілкуванні один з одним, тому ймовірність їхнього зараження на території лікарні мінімальна», – запевняє генеральний директор обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.


У лікарні проведуть епідеміологічне розслідування, щоби дізнатися, як чоловік підхопив коронавірус. Результати мають надіслати й родині чоловіка, у якого діагностували COVID-19.

«У нас в лікарні є епідеміолог, у нас працює інфекціоніст і з залученням заступників головного лікаря, будь-який випадок, зокрема, і цей проводиться таке дослідження», – додає генеральний директор обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.


Нагадаємо, 29 листопада 2020 міністр охорони здоров’я Максим Степанов без попередження перевірив житомирські лікарні, які приймають хворих на коронавірус, і виявив «чимало проблемних питань» у роботі Житомирської обласної клінічної лікарні імені Гербачевського.

Поділитись

Новини по темі: