29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • П’яний 32-річний водій збив на смерть пішохода, покинув авто і втік

П’яний 32-річний водій збив на смерть пішохода, покинув авто і втік

  • 9 березня, 2021 11:29
Уночі 6 березня у селі Громада Любарського району під колесами автомобіля загинув 35-річний місцевий житель. Винуватець аварії втік з місця події, залишивши неподалік побитий ВАЗ. Чоловіка розшукали і виявили у нього стан алкогольного сп’яніння.

Про це 9 березня «Журналу Житомира» повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Дорожньо-транспортна пригода сталася вночі 6 березня у с. Громаді на Любарщині. Близько 23:00 до поліції надійшло повідомлення про виявлення тіла 35-річного місцевого жителя на дорозі. На місці події працювала слідчо-оперативна група Любарського відділення поліції та слідчі Слідчого управління ГУ Нацполіції області. Правоохоронці вилучили низку речових доказів», - йдеться у повідомленні.


Попередньо було встановлено, що водій транспортного засобу, рухаючись вулицею села, здійснив наїзд на 35-річного жителя смт Любара, який від отриманих травм загинув на місці події. Керманич поїхав з місця ДТП.

У ході проведених заходів поліцейські розшукали автомобіль ВАЗ з характерними пошкодженнями на узбіччі дороги неподалік від місця наїзду.

«Також встановили, що за кермом перебував 32-річний місцевий житель. Під час медичного освідування було задокументовано стан алкогольного сп’яніння чоловіка. Його затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Нині чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Законодавством такі дії, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого», - повідомили в поліції.


Як повідомляв «Журналу Житомира», 4 березня 2021 на перехресті Покровської та Степана Бандери у Житомирі автомобіль збив жінку-пішохода та з місця автопригоди поїхав. За годину поліція розшукала причетний до ДТП Volkswagen Jetta та встановила особу власника, проте він заперечив свою причетність до події, тож поліція розпочала розшук особи, яка керувала даним авто. Поліція також встановила особу водія, який перебував за кермом: 29-річного житомирянина. Йому заочно повідомили про підозру. Також прокуратура відкрила провадження через непрацюючий світлофор.

7 березня стало відомо, що винуватця ДТП знайшли: до Богунського районного суду міста Житомира скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Поділитись

Новини по темі: