19 березня, 2024
Ми в соцмережах

З настанням весни з вулиць Житомира зник асфальт. ВІДЕО

  • 5 березня, 2021 14:40
  • 1
З настанням весни на житомирських дорогах з'явились ями, глибиною інколи в половину висоти колеса легкового автомобіля. На певних ділянках доріг Житомира врятувати ходову автівки від пошкоджень можуть лише навички екстремального водіння. 

Таксистка Ірина розповіла "Суспільному", що центральними дорогами можна проїхати без проблем, то стан другорядних вулиць не витримує жодне авто. Жінка зізнається, що половину заробітку витрачає на ремонт ходової.
 

"Довелось половину того, що заробила, витратити на ремонт. Утримання машини у нормальному стані на наших дорогах коштує чимало. Ями бувають такого розміру, що можна колеса там і залишити", – зазначила житомирянка.


Виїзд у місто для Андрія Яковця теж стає справжньою пригодою, адже весною його провулок перетворюється на болото, де часто неможливо пройти пішки. Чоловік жартує, що за кілька років став справжнім фахівцем з офф-роуду.
 

"Болото таке, що дном машини просто знімаєш його, дном по болоту і повзеш. Це ж не ліс якийсь, а місто Житомир, а живемо гірше, ніж у лісі. В лісі у лісників кращі дороги, ніж у нас у провулку. Можна подивитись на мої колеса, буксуєш – заїхати взагалі не можна, лопатою копаєш це болото, щоб заїхати у двір", – розповідає чоловік.


Раптове зникнення асфальту з житомирських вулиць помітили і у патрульній поліції. Правоохоронці незабаром почнуть обстежувати шляхи міста та надавати приписи про усунення ямковості, а поки просять водіїв враховувати, що яма на дорозі може спричинити не лише пошкодження ходової, а й серйозну ДТП.

У міській раді Житомира тим часом кажуть, що вже почали засипати ями минулорічним зрізаним асфальтом – це вимушений тимчасовий захід, адже гарячий асфальт поки не можуть використовувати через погоду. Щойно середньодобова температура перевищить 10 градусів – візьмуться за активне латання вибоїн.
 

"Це тимчасовий захід, станом на сьогодні (5 березня – ред.) гарячий асфальт надзвичайно дорого використовувати, місту це обійдеться у дуже великі кошти. Тому прийняли рішення про такі тимчасові заходи усунення аварійності. Розпочати ремонт гарячою асфальтною сумішшю можна буде за середньодобової температури плюс 10 градусів", – зазначив керівник управління автошляхів Житомира Володимир Мазур.

 

д

Сюжет "Суспільне Житомир"
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Sergey
5 березня, 2021 15:21:44

ПРЕДІСТОРІЯ На головному фото новини перехрестя вулиць Домбровсьокого та Небесної сотні асфальт зник вже давно, а саме у той день, коли його зрізали працівники Житомирводоканал для легендраної епопеї з заміною засувок і запірних пристроїв, та кілька разовим вимиканням води усьому Житомиру. Засувки замінили, а розкопки свої водоканал закатав на відчепись тяп-ляп, і воно, логічно, протрималось зовсім недовго. Там навіть смоли/бітуму немає по периметру вирізу, щоб воно приклеїлося. І така саме херня на усіх місцях, де водоканал проводив розкопки по вулиці Хлібній, Степана Бандери, Лесі Українки - залатали жахливо, неякісно і воно все розсипається. Ми їм платимо за воду, а вони мають платити за розбитий транспорт. <img src="/.s/sm/23/angry2.gif" border="0" align="absmiddle" alt="angry2" />