19 березня, 2024
Ми в соцмережах

Рецепт борщу від мешканки Житомирщини з'явився на сторінках The New York Times

  • 2 березня, 2021 8:33
Жителька села Борщів на Житомирщині, 76-річна Ольга Габро прославила український борщ в США. Її рецепт з'явився на сторінках газети The New York Times, а сама вона стала героїнею романтичних листівок про цю страву, інформує видання "Букви".
 

На сторінках The New York Times


В грудні минулого року в американській газеті The New York Times вийшла стаття “У російсько-українському конфлікті відкривається новий фронт: борщ” авторства української журналістки Марії Вареникової.

У матеріалі йдеться про історію походження борщу та посягання росіян на привласнення цієї страви. В цьому ключі авторка розповідає і про боротьбу українського кулінара і телеведучого Євгена Клопотенко за встановлення над борщем “суверенітету”, зокрема, через проведення культурних заходів, присвячених приготуванню борщу.

Ілюструють статтю кадри фотографки Оксани Парафенюк, що були зроблені в селі з символічною назвою Борщів на Житомирщині. На них можна побачити типовий пейзаж українського села, поля, на яких місцеві мешканці вирощують овочі, з яких потім борщ і готують.

На фото можна побачити і родину місцевої мешканки — 76-річної Ольги Габро. Саме вона поділилася з виданням рецептом страви, а також показала, як її готує.

Зокрема, Габро розповіла журналістці головний секрет приготування борщу: використовувати дві каструлі — одну для приготування м’яса, квасолі, картоплі і іншу для буряка, моркви — а змішувати інгредієнти вже перед подачею на стіл.




Фото: Оксана Парафенюк
 

На сторінках артбуку і листівках


Габро поділилася секретом приготування борщу не тільки з закордонним виданням. Її ж рецепт потрапив до кулінарного артбуку письменниці, журналістки, дослідниці Євгенії Кузнєцової “Готуємо в журбі”.

Як розповіла авторка артбуку, його сторінки теж прикрасили фотографії Оксани Парафенюк.

Фото: Євгенія Кузнєцова

Вийшли і романтичні листівки із кадрами з Габро та підписом: “Люблю тебе більше, ніж борщ моєї бабці”.

“Бо це найвищий прояв любові”, — жартома пояснює Кунцєцова.

Фото: Євгенія Кузнєцова
Поділитись

Новини по темі: