20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Мешканці Житомирської області заборгували за газ понад 600 млн гривень

Мешканці Житомирської області заборгували за газ понад 600 млн гривень

  • 18 лютого, 2021 8:42
Станом на початок лютого заборгованість мешканців Житомирщини перед ТОВ «Житомиргаз Збут» складала 622,9 млн грн. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Наразі вчасно не сплачують за спожите блакитне паливо більше 21% споживачів або майже 77 тисяч мешканців області. 

Найбільше боржників проживає у Житомирі, Бердичеві та Новограді-Волинському. Тенденція до збільшення боргів спостерігається з початком опалювального сезону, коли значно зростає споживання енергоресурсу.

У компанії наголошують, що затримка в оплаті квитанцій за газ може призвести до значних змін у всій газопостачальній сфері Житомирщини.

«Заборгованість населення напряму впливає на діяльність компанії. Чим більше боргують споживачі, тим важче компанії розрахуватися з усіма учасниками ринку. Адже підприємство закуповує газ наперед, а клієнти отримують рахунки за вже фактично використаний енергоресурс наприкінці наступного місяця після споживання», – пояснює директор ТОВ «Житомиргаз Збут» Олена Благодарська.

Нагадаємо, в опалювальному сезоні 2020/2021 років житомиряни стали гірше платити за послуги з централізованого теплопостачання. Рівень оплати впав на понад 30%.
Поділитись

Новини по темі: