29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У стінах міської ради знову заговорили про будівництво в Житомирі індустріального парку

У стінах міської ради знову заговорили про будівництво в Житомирі індустріального парку

  • 17 лютого, 2021 12:25
Будівництво індустріального парку в Житомирі може профінансувати Державний фонд регіонального розвитку. Про це говорили сьогодні, 17 лютого, під час чергового засідання виконавчого комітету. 

За інформацією департаменту бюджету та фінансів міськради, обсяг фінансування – 20 млн грн. На умовах співфінансування з бюджета Житомира на будівництво мають виділити 2 млн 222 тис. грн.

Члени виконкому погодили внесення змін до бюджету та перерозподіл видатків.
 

«Відповідно до постанови Кабінету Міністрів на поточний рік управлінням капітального будівництва міської ради подається заявка на фінансування за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Попередньо до переліку об’єктів включено будівництво індустріального парку на суму 20 млн грн за рахунок коштів державного регіонального розвитку. Нам необхідно передбачити у бюджеті співфінансування 2 млн 222 тис. 222 грн», – пояснила Діна Прохорчук, директор департаменту бюджету та фінансів міської ради. 


Надалі питання внесення змін до місцевого бюджету також буде внесено на розгляд міської ради.
 

Передісторія


Депутати Житомирської міської ради в 2016 році прийняли рішення про створення індустріального парку «ZHYTOMYR-EAST».

Технопарк повинен був розгорнутися в східній частині міста на Київському шосе. Повідомлялося, що його територія складе 24,7 га.

У лютому 2017 року були спроби міськради провести конкурс і знайти керуючу компанію для індустріального парку.

Пізніше прокуратура заявила, що Житомирська міська рада незаконно вилучила 11 га земель військового аеродрому під будівництво індустріального парку. Землі були повернуті Міністерству оборони України.

Поділитись

Новини по темі: