23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Поліцейському оголосили підозру за жорстоке побиття житомирянина

Поліцейському оголосили підозру за жорстоке побиття житомирянина

  • 12 лютого, 2021 8:58
Молодшому лейтенанту житомирської поліції повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень: він підозрюється у побитті житомирянина Петра Ярмака. Як повідомляє Житомирська обласна прокуратура, подія відбулася у листопаді минулого року у Житомирі, близько другої години ночі.
 

"Патрульні поліції, зупинивши автомобіль за порушення правил дорожнього руху (не ввімкнений покажчик повороту під час виконання повороту) та підозрюючи водіння у стані алкогольного сп’яніння, запропонували водію пройти тест на алкоголь, від якого він відмовився. У подальшому водію одягнули кайданки та один із патрульних поліції завдав декілька ударів гумовим кийком, заподіявши тяжкі тілесні ушкодження", – повідомляє прокуратура.


У відділенні поліції, куди потерпілого доставлено для складання адмінпротоколу про адмінправопорушення, чоловіку стало зле, у зв’язку з чим його відвезли до медичного закладу, де невідкладно прооперували.

Зазначається, що подія набула значного резонансу, зокрема у соцмережах.

10 лютого патрульному повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, тобто умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що супроводжувалися застосуванням спеціальних засобів, що спричинили тяжкі наслідки (ч.3 ст. 365 КК України).
 

Передісторія


На початку листопада 2020 року у соцмережі набуло резонансу відео, у якому житомиряни розповіли про побиття працівниками патрульної поліції водія.

4 листопада Житомирська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом перевищення повноважень працівником правоохоронного органу.

Згодом стало відомо, що постраждалий – 51-річний житомирянин Петро Ярмак. В результаті побиття чоловікові видалили селезінку і частину тонкого кишківника.

5 листопада під будівлею обласної поліції активісти з фаєрами і плакатами вимагали покарати патрульних, які побили водія до напівсмерті.

У поліції своя версія. Наполягають, що від водія тхнуло алкоголем. На вимогу показати посвідчення вдарив головою патрульного. Не втихомирився навіть у кайданках і намагався втекти.
Поділитись

Новини по темі: