25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирянин вкрав 30 000 гривень з картки колеги по роботі, поки той спав

Житомирянин вкрав 30 000 гривень з картки колеги по роботі, поки той спав

  • 10 лютого, 2021 9:39
Житомирські поліцейські затримали 34-річного чоловіка, який вкрав з банківського рахунку товариша 30 тисяч гривень. Про це інформує Головне управління Національної поліції в Житомирській області.

"До Житомирського районного управління поліції звернувся 42-річний чоловік з повідомленням про крадіжку. За словами заявника, уранці 5 лютого він побачив кілька смс-повідомлень, в яких йшлося про зняття грошей з його банківської картки. Перевіривши інформацію, чоловік дійсно виявив зникнення з рахунку усіх коштів, а це - близько 30 тисяч гривень", – зазначають правоохоронці.

У результаті проведених розшукових заходів місцеві оперативники кримінальної поліції встановили місця видачі готівки та особу ймовірного викрадача. Ним виявився 34-річний колега по роботі заявника.

Зі слів останнього, напередодні ввечері вони з напарником чаркували в одній компанії за містом. Приводом для свята стало одержання чоловіками заробітньої плати, а отже картка заявника тільки-но поповнилася на кругленьку суму.
 

"Пізно увечері, скориставшись тим, що колега заснув, 34-річний житомирянин викрав з його кишені мобільний телефон і банківську карту та подався до обласного центру. Там він зупинився поблизу кількох терміналів самообслуговування, де і зняв з рахунку заявника близько 30 тисяч гривень. Відразу потому "товариш" повернувся за місто і розклав "позичені" речі по місцях. На ранок же, почувши історію свого колеги, останній щиро дивувався викраденню коштів та співчував йому", – розповіли у поліції.


Проте вже через декілька годин з молодиком спілкувались оперативники Житомирського районного управління поліції. У скоєному той зізнався, зняті в терміналах кошти правоохоронці в нього вилучили.

Правова кваліфікація події - ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За викрадення чужого майна житомирянину загрожує покарання від штрафних санкцій і аж до 3 років ув’язнення.
Поділитись

Новини по темі: