29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • У Житомирській області запустили в роботу біоТЕС вартістю 10 млн євро. ФОТО

У Житомирській області запустили в роботу біоТЕС вартістю 10 млн євро. ФОТО

  • 10 лютого, 2021 8:33
В місті Овруч Житомирської області група компаній "Укртепло" ввела в експлуатацію Поліську теплоелектростанцію. На будівництво ТЕС потужністю 5,9 МВт витратили понад 10 млн євро.

Як повідомляє пресслужба Біоенергетичної асоціації України (БАУ), новозбудована станція здатна забезпечити безперебійну подачу електроенергії в період пікових навантажень і зможе відпускати в енергомережу понад 40 млн кВт-год електроенергії щорічно.

Станція є кліматично нейтральною і працює на біомасі – залишках деревини від деревообробної промисловості, санітарного очищення лісів та енергетичній вербі, яка вирощується поруч з ТЕС.
 

"Поліська ТЕС разом із плантаціями енергетичної верби утворює зелений енергетичний кластер – повний цикл від вирощування палива до виробництва електроенергії. До того ж, група компаній "Укртепло" планує розширювати площу енергетичної верби поруч з ТЕС (наразі вона складає 12 га), щоб збільшити об’єм власної сировини", – інформує БАУ. 


На самій Поліській ТЕС створено 50 робочих місць і ще 200-300 робочих місць – у сфері заготівлі та доставки тріски деревини.











Фото: БАУ
Поділитись

Новини по темі: