19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Справу депутата Кропачова передали до Житомирського районного суду

Справу депутата Кропачова передали до Житомирського районного суду

  • 8 лютого, 2021 10:17
У Житомирі судитимуть депутата обласної ради Дмитра Кропачова, який в 2018 році спричинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду. Про це "ЖЖ" повідомила Житомирська обласна прокуратура.

За даними слідства, дорожньо-транспортна подія сталася у листопаді 2018 року, на 9 км автодороги Житомир-Чернівці, що проходить через село Тетерівка Житомирського району. 
 

"38-річний житомирянин, директор приватного підприємства, депутат обласної ради, рухаючись на власному автомобілі в напрямку міста Чуднова, увечері, близько 19 год. 30 хв, на неосвітленій ділянці дороги, в умовах недостатньої видимості, грубо порушив правила дорожнього руху, перевищив дозволену у населених пунктах максимальну швидкість (50 км/год) та здійснив наїзд на пішохода, місцеву жительку, яка переходила дорогу", – інформує відомство.


Унаслідок ДТП жінка отримала тілесні ушкодження, від яких загинула на місці події.

"З метою об’єктивного з’ясування обставин ДТП, було призначено низку судових експертиз у різних експертних центрах, тривале очікування висновків яких позначилося на строках досудового розслідування", – додали в прокуратурі.

5 лютого Житомирська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України). Справу розглядатиме Житомирський районний суд.
 

Передісторія


26 листопада 2018 року прес-служба ГУНП повідомила, що водій автомобіля Toyota Highlander, 38-річний житомирянин, рухаючись у напрямку Житомира, вчинив наїзд на пішохода, 60-річну місцеву жительку, яка йшла по нерегульованому пішохідному переходу на неосвітленій ділянці дороги. У результаті ДТП жінка загинула на місці події.

Невдовзі вдалося з’ясувати, що за кермом автомобіля Toyota був депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов. У грудні 2018-го депутату не пред’явили звинувачення у справі про смертельне ДТП і він проходить по ній як свідок.

В травні 2020 року розслідування продовжили ще на пів року - до 25 листопада. У липні 2020 року в справі Кропачова завершили всі експертизи.

В кінці грудня 2020 року стало відомо, що Дмитру Кропачову оголосили підозру у вчиненні смертельної ДТП.
Поділитись

Новини по темі: