29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Завербовані ФСБ колишні українські військові займалися розвідкою на Житомирщині – СБУ

Завербовані ФСБ колишні українські військові займалися розвідкою на Житомирщині – СБУ

  • 5 лютого, 2021 13:21
Контррозвідники Служби безпеки України викрили агентурную мережу ФСБ Росії, яка складалася з колишніх українських військових розвідників і діяла в Житомирській, Київській, Одеській, Миколаївській, та Чернігівській областях.

Як повідомляє пресслужба СБУ, агентурна мережа займалася збором даних, вербувала посадовців Збройних сил України, готувала диверсії та допомагала бойовим групам з окупованих територій (проникати вглиб України), а також повідомляла Росії про пересування військових підрозділів. Мережу курирували кадрові співробітники ФСБ Вадим Даутов і Денис Собко.



Агенти відстежували діяльність українського Головного управління розвідки Міноборони, Сил спеціальних операцій, штабу Військово-морських сил, 73-го Морського центру спеціальних операцій ЗСУ тощо. 

«Серед обʼєктів посягань – бойові літаки Збройних сил на аеродромі «Кульбакіно», – додали в СБУ.



Затриманий агент з позивним «Лідер» розповів, що отримав завдання викрасти одного з колишніх командувачів Сил спеціальних операцій. За це ФСБ обіцяло $100 тисяч.





СБУ провела низку обшуків, під час яких вилучила чотири автомати АК-74, два пістолети, два ручні гранатомети, 44 гранати, понад 4 тисячі патронів, близько 3 кг тротилу та інші боєприпаси.



Кількість затриманих СБУ не уточнює. Проти агентів відкрито кримінальне провадження за трьома статтями: держзрада, створення терористичної групи та незаконне поводження зі зброєю. Щодо кураторів ФСБ триває розслідування за статтею про шпигунство.
 
Поділитись

Новини по темі: