24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Українцям компенсують витрати на електроопалення: уряд виділив 1,4 млрд грн

Українцям компенсують витрати на електроопалення: уряд виділив 1,4 млрд грн

  • 3 лютого, 2021 10:51
Кабінет Міністрів затвердив порядок компенсації для людей, які використовують електроопалення. Держава виділить на компенсації 1,4 млрд грн. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
 

"Уряд затвердив порядок компенсації для людей, які використовують електроопалення. Така компенсація буде нараховуватися автоматично (на особові рахунки споживачів). Жодних довідок чи заяв писати не треба", - написав Шмигаль у Facebook.


За його словами, компенсації будуть виплачуватися людям, домівки яких обладнані електроопалювальними установками й у яких будинки не газифіковані або не мають централізованого теплопостачання. 

Також компенсації будуть виплачені багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу. Загалом це понад 600 тисяч українських родин. 

Прем'єр-міністр наголосив, що це рішення – один із кроків уряду, який дозволить знизити тарифи та встановити справедливі правила на ринку газу та електроенергії.

Раніше Кабінет міністрів України скасував пільгову ціну на електроенергію для населення – 90 копійок за перші 100 кВт-год – з січня 2021 року та встановив її на рівні 1,68 грн за кВт-год.
 
Поділитись

Новини по темі: