23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Троє житомирян розраховувалися в магазинах знайденою банківською карткою

Троє житомирян розраховувалися в магазинах знайденою банківською карткою

  • 2 лютого, 2021 9:48
У Житомирі троє чоловіків розраховувались у магазинах знайденою банківською карткою. Впродовж двох днів вони вкрали з банківського рахунку декілька тисяч гривень. Про це "Журналу Житомира" розповіли у поліції Житомирської області.

"До Житомирського районного управління поліції звернулася 47-річна житомирянка, яка повідомила, що її обікрали. За словами заявниці, нещодавно вона виявила відсутність банківської картки, а, звернувшись до банківської установи, з’ясувала, що з її рахунку протягом двох днів знімалися грошові кошти", – зазначають правоохоронці.

Оперативники встановили, що до зникнення грошових коштів причетні троє місцевих жителів, віком 34, 44 та 25 років.
 

"Перший знайшов чужу банківську картку у терміналі самообслуговування і вирішив закупитися у навколишніх продуктових магазинах. Закінчивши закупи, чоловік залишив картку вдома. Це побачив його брат. Молодик вирішив перевірити, чи залишилися грошові кошти на рахунку, і теж здійснив декілька покупок. Після завершення шопінгу, він викинув картку неподалік свого будинку. Там її і знайшов 25-річний житомирянин, який також вирішив збагатитися за чужий рахунок і шляхом безконтактного розрахунку придбав собі продуктів харчування та промислових товарів", – інформує поліція.


Закупи зловмисників вартували потерпілій близько 6000 гривень. Наразі вищевказаним особам повідомлено про підозру у скоєнні крадіжки. Покарання для них визначить суд. 

Правоохоронці нагадують, що використання чужих банківських карток кваліфікується як крадіжка коштів (ст. 185 ККУ) і тягне за собою кримінальну відповідальність.
Поділитись

Новини по темі: