19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Ділки незаконно зрубували на Житомирщині сосни і продавали деревину за кордон

Ділки незаконно зрубували на Житомирщині сосни і продавали деревину за кордон

  • 28 січня, 2021 13:19
Прокуратура направила справу до суду стосовно організованої групи, яка продавала іноземним компаніям незаконну зрубану на Житомирщині деревину. Про це повідомляє пресслужба відомства.
 

"Установлено, що 32-річний підприємець з Донецької області організував та очолив злочинну групу, залучивши до її складу жительку міста Житомира, яка мала значний досвід документального оформлення експортних операцій, свого бізнес-партнера – громадянина Туреччини та підприємця з Коростеня. Використовуючи реквізити підконтрольних товариств та підроблені документи про законність походження деревини, організована група у жовтні-листопаді 2019 року незаконно збула іноземним компаніям 1654 куб. м пиломатеріалів з дерева породи сосна загальною вартістю понад 4 млн грн", – інформує прокуратура.


Отримані від злочинної діяльності гроші легалізували через банківські рахунки підконтрольних підприємців.  

27 січня Житомирською обласною прокуратурою, у межах процесуального керівництва, скеровано до суду обвинувальний акт за фактом збуту членами злочинного угруповання незаконно зрубаних дерев та легалізації отриманих грошових коштів (ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 246, ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України).
Поділитись

Новини по темі: