29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Попалися на класичні схеми «розводу»: жительки Житомирщини подарували шахраям свої заощадження

Попалися на класичні схеми «розводу»: жительки Житомирщини подарували шахраям свої заощадження

  • 26 січня, 2021 14:18
25 січня до поліції звернулись двоє жительок Житомирської області із заявами про ошуканства. Жінки повірили у вже класичні історії: про потрапляння рідної людини до лікарні та блокування банківської картки. 

Як повідомили "Журналу Житомира" у поліції, жінки втратили загалом понад 20 тисяч гривень. 
 

"До романівських поліцейських звернулась 42-річна жителька смт Миропіль та розповіла, що через необачність втратила заощадження з двох банківських рахунків. За словами жінки, до неї зателефонував незнайомець, який назвався працівником служби безпеки банку та у розмові дізнався всі конфіденційні відомості для доступу до рахунків", – розповіли правоохоронці.


Жінка повідомила йому інформацію щодо банківських карток, оформлених у двох різних банківських установах. У результаті з її рахунків зникли 8 360 гривень. 

Ще однією жертвою шахраїв стала 71-річна жителька селища Хорошів. Пенсіонерка віддала незнайомцю всі заощадження, повіривши, що таким чином допомагає врятувати життя сина. 
 

"За словами заявниці, до неї зателефонував невідомий, який назвався медичним працівником. Чоловік сказав, що її син потрапив у ДТП та потребує негайного хірургічного втручання, але для надання якісної допомоги потрібні кошти. Відтак схвильована пенсіонерка назвала свою домашню адресу та через деякий час віддала невідомому візитеру 10 тисяч гривень та 100 доларів США", – повідомили в поліції.


Лише згодом пенсіонерка зателефонувала сину та дізналася, що з ним все гаразд, а її ошукали. Нині у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ст. 190 (Шахрайство) ККУ поліцейські розшукують шахраїв.
Поділитись

Новини по темі: