25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Облрада звернеться до центральних органів влади з вимогою скасувати підвищення тарифів

Облрада звернеться до центральних органів влади з вимогою скасувати підвищення тарифів

  • 15 січня, 2021 17:57
Сьогодні, 15 січня, президія Житомирської обласної ради прийняла рішення звернутися до Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Антимонопольного комітету, НКРЕКП з вимогою не підвищувати тарифи на газ та електроенергію з огляду на несприятливу соціально-економічну ситуацію в умовах пандемії.

«У тексті звернення будуть враховані всі рекомендації голів фракцій і вимоги громадськості», – говорять в облраді.
 

«На сьогодні в облраді немає жодного депутата, який підтримує підвищення тарифів на газ та електроенергію. Я повністю на боці обурених громадян. Ми вас чуємо і миттєво реагуємо. Але такі питання регулюються виключно на рівні центральних органів влади», - зазначив голова обласної ради Володимир Федоренко.


У засіданні президії також взяв участь голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

За інформацією облради, в кінці засідання президії до зали зайшла велика кількість активістів, які висловили свої обурення ситуацією, яка склалась на Житомирщині у зв'язку з підвищенням тарифів.

«Так як депутати до цього часу вже обговорили ситуацію та прийняли спільне рішення звернутись до центральних органів влади з приводу зниження тарифів на енергоносії, відповідна позиція обласної ради була озвучена громадськості головою обласної ради Володимиром Федоренком», – зазначили в обласній раді.


Передісторія


З січня 2021 року суттєво зросли тарифи на газрозподіл газу і як наслідок опалення. Також доведеться більше платити за водопостачання та електроенергію.

10 січня житомиряни вийшли на майдан Корольова, протестуючи проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Наступну акцію протести обіцяли провести 13 січня на Київському шосе. 

11 січня депутати Житомирської міської ради звернулись до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання природного газу та розподіл природного газу.

13 січня кілька десятків людей з плакатами перекривали Київське шосе і вулицю Київську.
Поділитись

Новини по темі: