19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області на реконструкції нафтопроводу розікрали держкошти – СБУ

У Житомирській області на реконструкції нафтопроводу розікрали держкошти – СБУ

  • 15 січня, 2021 13:18
У Житомирській області під час реконструкції об'єкту магістрального нафтопроводу розікрали державні кошти. Про це повідомила пресгрупа УСБ України в Житомирській області.

За попередніми даними слідства, у 2018-2019 роках були проведені тендери на капремонт та реконструкцію об’єкту для посилення протидиверсійної та антитерористичної захищеності. Загальна вартість передбачених робіт становила майже 130 мільйонів гривень. Переможцями у відкритих торгах стали дві столичні комерційні структури. 
 

«Встановлено, що фірми не мають належної матеріально-технічної бази та кваліфікованих працівників для виконання відповідних робіт. Також на окремих ділянках робіт підрядники орієнтовно удвічі завищили вартість будівельних матеріалів. Для реалізації оборудки вони використали підконтрольні фірми з ознаками фіктивності», – інформує СБУ.


Під час обшуків у приміщеннях підрядних організацій та безпосередніх виконавців робіт правоохоронці виявили первинну бухгалтерську та іншу фінансову документацію, «чорнову» бухгалтерію, печатки фіктивних підприємств та майже чверть мільйона гривень.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення, а також точного розміру завданих державі збитків.



Поділитись

Новини по темі: