18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Понад 70% водіїв у Житомирі не користуються пасками безпеки – результати дослідження

Понад 70% водіїв у Житомирі не користуються пасками безпеки – результати дослідження

  • 8 грудня, 2020 8:51
Понад 70% водіїв в Житомирі не користуються ременями безпеки. Про це свідчить всеукраїнське дослідження, яке провели ГО "Vision Zero" та Центр демократії й верховенства права (CEDEM) восени 2020 року.

За даними дослідження, найвищий показник має Київ – 48,2% водіїв користуються ременями. 2 місце посідає Львів – 40%. Житомир має показник 27,8%.

Найменші показники мають Ужгород, Полтава, Харків, Чернівці та Северодонецьк – на рівні 20%. 

Загалом в Україні близько 26% водіїв користуються пасками безпеки.


 

"Сьогодні величезна проблема – масове ігнорування ременів безпеки. Є типова звичка ними не користуватися. На це є дві основні причини – мізерні штрафи на рівні 51 грн та велика кількість міфів і упереджень серед водіїв та пасажирів. Малий штраф створює враження неважливості, що це можна порушувати незважаючи на те, що це ціна життя. Штрафи – це не про наповнення бюджету, а про стимулювання звички пристібатися", – зауважила під час презентації дослідження Олеся Холопік, CEDEM. 


За словами експертів, у 2017 році пасками безпеки користувалися 15% водіїв, але на хвилі промоції законопроекту про збільшення штрафу до 800 грн – користування ременями зросло на 20%. Це свідчить про ефективність такого методу стимулювання водіїв.
Поділитись

Новини по темі: