20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Уряд скасував карантин вихідного дня: в Україні діятимуть інші обмеження

  • 2 грудня, 2020 17:51
Кабінет міністрів відмовився від карантину вихідного дня: на вихідних і в будні діятиме обмеження "помаранчевої" зони на території всієї країни.

Про це під час засідання уряду 2 грудня повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, інформує "Українська Правда".

Шмигаль нагадав, що з середини листопада була запроваджена альтернативна модель локдауну – карантин вихідного дня. Прем’єр подякував усім, хто дотримувався рекомендацій уряду. Стосовно його позитивних наслідків Шмигаль сказав, що на кінець листопада за попередній тиждень було на 6 тисяч випадків захворювання менше прогнозованого.

Посилені заходи, мовляв, дещо стабілізували і ситуацію в лікарнях: спостерігається вирівнювання відсотку зайнятості ліжок.

За словами Шмигаля, Кабінет міністрів наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження.

Прем’єр повідомив, що влада провела опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій.

За словами Шмигаля, майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону щодо проведення концертів.

Встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування.
 

Карантинні обмеження

 
  • Забороняються концерти, спортивні, соціальні, релігійні та інші заходи з більше ніж 20 учасниками. При участі до 20 людей між ними має дотримуватися дистанція мінімум 1,5 метра. Виняток складають спортивні заходи з Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, а також матчі ігрових видів спорту професійних клубів без глядачів, зі щоденним контролем здоров’я учасників.
  • у кінотеатрах та театрах зали можуть бути заповнені не більше ніж на 50%.
  • у музеях кількість відвідувачів не повинна перевищувати 1 людину на 20 квадратних метрів.
  • таке ж обмеження діє для спортзалів і фітнесцентрів.
  • у транспорті міського, міжміського, обласного й міжобласного сполучення, в тому числі в маршрутках, кількість пасажирів не повинна перевищувати кількість сидячих місць, передбачених технічною характеристикою.
  • заборонена робота дискотек і нічних клубів.
  • з 22-ї вечора до 7-ї ранку заклади харчування можуть працювати лише з доставкою.
  • планові госпіталізації скасовуються, крім невідкладних.

Поділитись

Новини по темі: