28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирянка знайшла чужий смартфон і вкрала гроші через «мобільний банк»

Житомирянка знайшла чужий смартфон і вкрала гроші через «мобільний банк»

  • 27 листопада, 2020 11:43
Під час відпочинку в кафе житель Житомира втратив мобільний телефон, а згодом з його банківського рахунку зникли гроші. З'ясувалось, що смартфон знайшла жінка і за допомогою мобільного банкінгу вкрала кошти.
 

"За повідомленням 37-річного жителя м. Житомира, який звернувся до поліції, з його банківського рахунку зникли близько 1000 гривень. Чоловік вирішив, що у нього викрали банківську картку. Під час досудового розслідування, що розпорядитися коштами зловмиснику допоміг платіжний додаток, встановлений у втраченому мобільному телефоні", – повідомляє пресслужба поліція.


Оперативники карного розшуку встановили, що кілька днів тому чоловік відпочивав у місцевому кафе. В якийсь момент він впустив свій ґаджет на підлогу, не помітивши цього. 

Цією обставиною скористалась 35-річна місцева жителька, яка перебувала в приміщенні. Жінка забрала чужу річ, а згодом скористалась і коштами заявника, доступ до яких отримала завдяки системі електронних платежів, встановленій на мобільному.

Жінку розшукали, вона визнала свою провину. Законодавством крадіжка карається арештом на строк від 3 до 6 місяців або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 5 років.
Поділитись

Новини по темі: