28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ затримала банду, що продавала у Житомирі зброю та саморобні вибухові пристрої. ФОТО

СБУ затримала банду, що продавала у Житомирі зброю та саморобні вибухові пристрої. ФОТО

  • 15 жовтня, 2020 8:32
Служба безпеки України затримала учасників організованого злочинного угруповання, які виготовляли і продавали саморобні вибухові пристрої. За інформацією спецслужби, організатором злочинної групи був уродженець Житомирщини.
 

"До складу угруповання входили кримінальник, діючий військовослужбовець Збройних Сил України та колишній учасник одного з добровольчих батальйонів. Організатором злочинної групи виявився уродженець Житомирщини, який керував нею перебуваючи під вартою у Київському та Черкаському слідчих ізоляторах за підозрою у розбої", – інформує СБУ.


Клієнтів він підшукував через особисті зв’язки у кримінальних колах.

У рамках кримінального провадження оперативники спецпідрозділу провели 7 оперативних закупок, під час яких задокументували факти продажу зловмисниками стрілецької зброї та вибухових пристроїв. Зокрема, у Житомирі передача замовнику вибухових речовин, загальною вагою 4 кілограми, здійснювалась зловмисниками через закладку.



Крім того, задокументований продаж одному з клієнтів ще 6 кіло вибухових речовин на основі аміачної селітри. У Львівській області правоохоронці вилучили гранату Ф-1, а також саморобні вибухові пристрої. В одному з парків Київщини – 8 цигарок із небезпечною вибуховою речовиною. Також працівники СБУ задокументували спробу продажу трьох автоматів Калашникова, двох пістолетів-кулеметів та 4 реактивних протитанкових гранат.



Затримали підозрюваних під час спроби збуту кількох саморобних пристроїв та гранат. Спецслужбовці припускають, що злочинці могли використати вибухівку для провокації на виборах.
 

"Правоохоронці наразі проводять 13 обшуків у Київській, Черкаській, Житомирській та Львівській областях, у тому числі у Лук’янівському та Черкаському слідчих ізоляторах. Тривають слідчі дії у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Затримані та їх злочинні зв’язки перевіряються на предмет причетності до можливої організації провокацій напередодні виборів до органів місцевого самоврядування", – додають в СБУ.






















Поділитись

Новини по темі: