20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • ЖБТЗ відкидає звинувачення СБУ: на підприємстві кажуть, що знайшли браковані матеріали ще раніше

ЖБТЗ відкидає звинувачення СБУ: на підприємстві кажуть, що знайшли браковані матеріали ще раніше

  • 9 жовтня, 2020 14:17
Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод" відкидає звинувачення СБУ щодо оборудки з держкоштами і використання під час ремонту неякісних матеріалів.

Відповідне повідомлення 8 жовтня опублікували на сайті держпідприємства.

Житомирський бронетанковий завод заявляє, що ще в серпні на підприємстві виявили партію проволоки, яка не відповідала заявленим характеристикам. 
 

"Підприємство Укроборонпрому направило зразки наплавленого металу проволоки до приватної лабораторії у м. Буча, Київської області, для дослідження на предмет відповідності сертифікату якості. Результати лабораторного дослідження встановили, що зварювальний матеріал не відповідає сертифікату якості та не може використовуватися при виконанні зварювальних робіт. ЖБТЗ негайно розпочав претензійну роботу із постачальником неякісної продукції, в результаті якої було досягнуто згоди відправити зразки проволоки на дослідження до Інституту електрозварювання імені Патона у місті Київ", – йдеться у повідомленні.


Також на ЖБТЗ заявили, що не використовували у виготовленні, модернізації чи ремонті бойових машин неякісний зварювальний матеріал. 

"Жодній посадовій особі ДП "Житомирський бронетанковий завод" не повідомлено про підозру, триває слідство", – додали на держпідприємстві.

Нагадаємо, 7 жовтня Служба безпеки України повідомила, що викрила посадовців Житомирського бронетанкового заводу на зловживаннях із державними коштами, що призвело до неякісного ремонту броньованої техніки для українських Збройних Сил.
Поділитись

Новини по темі: