20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирський завод викрили в закупівлі неякісних матеріалів для ремонту бойових машин

Житомирський завод викрили в закупівлі неякісних матеріалів для ремонту бойових машин

  • 7 жовтня, 2020 17:53
Служба безпеки України викрила посадовців Житомирського бронетанкового заводу на зловживаннях із державними коштами, що призвело до неякісного ремонту броньованої техніки для українських Збройних Сил. Про це 7 жовтня повідомила пресслужба відомства.
 

«Матеріали для ремонту бойових машин у межах виконання Державного оборонного замовлення МО України були закуплені у приватного підприємства з Києва. При цьому, всупереч чинному законодавству, належного державного сертифіката якості товару не було надано», – йдеться в повідомленні.


За результатами хімічного дослідження встановлено, що придбана продукція не відповідає передбаченим Державним стандартом вимогам, що напряму впливає на якість зварювання броньованих частин корпусу техніки.

«За оцінками профільних фахівців, це становить загрозу життю і здоров’ю екіпажу бойової машини», – повідомляє СБУ.

Під час слідчих дій на держпідприємстві та за місцем реєстрації фірми-постачальника у Києві правоохоронці вилучили неякісний продукт для зварювання, відповідну технічну документацію, результати хімічних аналізів та інші матеріали, які можуть бути доказами протиправної діяльності. Триває досудове розслідування.



Поділитись

Новини по темі: