25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Чим пахне вірус: житомирські кінологи навчатимуть собак розпізнавати людей з COVID-19

Чим пахне вірус: житомирські кінологи навчатимуть собак розпізнавати людей з COVID-19

  • 6 жовтня, 2020 8:52
Житомирські кінологи вчаться тренувати собак реагувати на запах людей, які інфіковані COVID-19 – це допоможе виявляти хворих у місцях скупчення людей. 

Онлайн вебінар на таку тематику, до якого долучилися інспектори Кінологічного центру Нацполіції області, проходив 5 жовтня за сприяння консультативної місії ЄС, інформує "Суспільне Житомир".

Головною доповідачкою вебінару стала доцентка ветеринарного факультету університету Гельсінкі Анна Хєльм-Бьоркман. Саме у Фінляндії наприкінці вересня 2020 року почали використовувати такий превентивний інструмент боротьби з пандемією. 

Собаки-нюхачі, які зараз працюють в аеропорту Гельсінкі, спеціально навчені виявляти запах вірусу в зразках поту, зібраних на серветках пасажирів, які прибувають. Собаці потрібно лише 10 секунд, щоб виявити інфікованого COVID-19. Після цього пасажира запрошують пройти безкоштовний тест на коронавірус у медичному центрі аеропорту.

Фото: Matti Matikainen

За словами начальника Кінологічного центру Нацполіції області Віктора Філонюка, використання службових собак, здатних виявити COVID-19 – це новаторська ініціатива, яка потребує часу і вміння інструкторів, але втілити її на теренах Житомирщини цілком можливо.
Поділитись

Новини по темі: