29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині судитимуть чоловіка, який зберігав вдома кілограм бурштину

На Житомирщині судитимуть чоловіка, який зберігав вдома кілограм бурштину

  • 1 вересня, 2020 13:58
У Житомирській області судитимуть жителя міста Олевськ, який зберігав вдома 1 кг бурштину і не зміг довести законність його походження. Про це "ЖЖ" повідомили у пресслужбі прокуратури.

"За даними слідства, олевчанин за місцем свого проживання незаконно, без належних документів зберігав бурштин-сирець та бурштин у декоративних елементах. Зокрема, під час санкціонованого обшуку, проведеного співробітниками УСБУ в області, за процесуального керівництва прокуратури області, у  домогосподарстві фігуранта справи виявлено та вилучено необроблений бурштин та декоративні вироби з нього загальною масою майже 1 кг", – інформує відомство.

Установлено, що коштовне каміння було видобуте ще у період нелегального старательства на території Олевського району, а документи, які підтверджували б його походження, відсутні. 

На вилучений бурштин та готові вироби накладено арешт. Коростенською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом незаконного зберігання бурштину.

Нагадаємо, раніше прокуратура заявила, що в північних районах Житомирщини не зафіксовано факти незаконного видобутку бурштину.
 
Поділитись

Новини по темі: