29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомир переплатив 250 тисяч за медобладнання, необхідне для боротьби з COVID-19

Житомир переплатив 250 тисяч за медобладнання, необхідне для боротьби з COVID-19

  • 27 серпня, 2020 10:23
Під час закупівлі у лікарні Житомира медичного обладнання, необхідного для боротьби з COVID-19, переплатили чверть мільйона гривень. Про це "Журналу Житомира" повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.
  

"Установлено, що у березні-травні 2020 року двома київськими приватними товариствами, відповідно до договору, за бюджетні кошти поставлено до лікарень Житомира медичне обладнання (відеобронхоскоп, кисневі концентратори, мікробіологічно безпечний кабінет тощо). Проте постачальниками неправомірно до їх ціни включено податок на додану вартість", – йдеться у повідомленні.


Прокуратура зазначила, що такі товари було звільнено від оподаткування. Відтак вартість поставленого медичного обладнання була безпідставно завищена на суму понад 250 тис. грн.

"З метою повернення до бюджету зайво сплачених коштів та захисту інтересів держави, Житомирською місцевою прокуратурою до господарського суду міста Києва пред’явлено два позови про стягнення з товариств-постачальників медичного обладнання грошових коштів, набутих без достатньої правової підстави", – інформує прокуратура.
Поділитись

Новини по темі: