24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Україна відзначає 29-ту річницю незалежності

  • 24 серпня, 2020 8:20

Пандемія коронавірусу внесла корективи в традиційну програму Дня незалежності. Сьогодні, 24 серпня головні урочистості проводяться не на Майдані, а на Софійській і Михайлівській площах. Однак також анонсований Марш захисників, який зібрав понад 10 тис. учасників в минулому році. Детально про святкування Дня незалежності 2020.

Хода ветеранів

Другий рік поспіль у центрі Києва 24 серпня проводиться Марш захисників України.

Його організацію підтримала Консультативна рада у справах ветеранів війни, сімей загиблих захисників України при президенті. Акція декларується без використання партійної символіки і гасел.

Ветерани АТО, представники волонтерських організацій, воїни добровольчих батальйонів пройдуть колонами від Парку ім. Шевченка до Європейської площі через Хрещатик.

Початок заходу о 09:00. Про це повідомив лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький в своєму відеозверненні. Також він розповів, що після ходи ветерани зберуться на протестний мітинг біля будівлі Офісу президента.

У Марші захисників візьмуть участь різні громадські та волонтерські організації. Так, ГО "Справа громад" приєднається до ходи окремою колоною біля ст. м. "Університет". Її очолить герой України, генерал ЗСУ Михайло Забродський і командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош.

Офіційні заходи

Цього року святкування Дня незалежності проходить в особливому форматі через карантинні обмеження. Кабмін затвердив план урочистостей з центрами на Софійській і Михайлівській площах Києва, замість традиційних Майдану та Хрещатика. Початок заходів о 09:00.

Президент Володимир Зеленський із дружиною візьмуть участь в пам'ятній церемонії за загиблими захисникам України на площі біля Михайлівського собору.

Також глава держави вручить державні нагороди і виступить з промовою на Софійській площі.

Крім того, 24 серпня в столиці і містах країни пройдуть молебні, церемонії покладання квітів до пам'ятних знаків та могил видатних українців, борців за незалежність, учасників Революції Гідності, загиблих в АТО.

24 серпня 2020 року в Житомирі

Парк Гагаріна

12.00-20.00 - Рекреаційні локації на галявинах парку
12.00-16.00 - “Гостинна світлиця”:
  • майстер-класи від майстрів народної творчості, ярмарок-продаж товарів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва;
  • показові виступи з володіння різними видами зброї від козацького вишколу "Стрибожі правнуки";
  • розвиваючі дитячі ігри на асфальті


15.00-18.00 - Розважальна програма для сімейного відпочинку "Україна. Народжені незалежними!"

Вулиця Михайлівська

Тематичні фото-зони, миттєве фото на згадку "Україна. Народжені незалежними!"

17.00-21.00 - Вечір сучасної класичної музики шкіл естетичного виховання міста Житомир та Палацу культури

Акція на Європейській площі

Після параду захисників на Європейській площі о 13:00 розпочнеться акція "З незалежністю не жартують!". Запрошуються всі бажаючі без обмежень на використання політичних гасел і символіки партій.

Захід організовують "Справа громад" та "Європейська солідарність". У програмі заплановано народне віче і рок-концерт за участю OT VINTA і KOZAK SYSTEM.

Привітання світових лідерів

З 29-ю річницею незалежності Україну привітали Папа Римський, президент США Дональд Трамп, лідер франції Еммануель Макрон, а також британська королева Єлизавета ІІ.

Також привітали Україну лідери Німеччини, Швейцарії, Польщі, Угорщини, Словаччини, Саудівської Аравії, Італії, Казахстану, Таджикистану, Єгипту, Перу та інших країн світу.

Поділитись

Новини по темі: