25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирський суд виніс вирок двом депутатам-хабарникам: 8 і 7,5 років в'язниці з конфіскацією

Житомирський суд виніс вирок двом депутатам-хабарникам: 8 і 7,5 років в'язниці з конфіскацією

  • 13 серпня, 2020 17:01
  • 1
У Житомирській області двох депутатів селищної ради за одержання неправомірної вигоди засуджено до позбавлення волі. Про це "Журналу Житомира" повідомляє прокуратура Житомирщини.
 

"Судовим слідством доведено, що депутати селищної ради, один з них – голова профільної депутатської комісії, вимагали та одержали неправомірну вигоду на суму 80 тис. грн за сприяння у позитивному розгляді заяви про виділення земельної ділянки на засіданні очолюваної ним комісії та у подальшому – у прийнятті селищною радою рішень про надання дозволу на виготовлення проектної документації та передачу у власність цієї земельної ділянки жительці міста Житомира", – інформує відомство.


Вироком Житомирського районного суду обох осіб визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України та одному з них – голові депутатської комісії - призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі, іншому – 7,5 років позбавлення волі.

Також у депутатів конфіскували майно і позбавили права обіймати виборні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування  строком на 3 роки.

За інформацією видання Житомир інфо, мова йде про депутатів Новогуйвинської селищної ради. У квітні 2015 рока Володимиру Решотку та Богдана Діденка суд визнав винними у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди і присудив одному 8 років позбавлення волі, іншому – 8,5 років, а також конфіскацію належного майна. Засуджені подали апеляцію.

26 жовтня 2015 року Житомирський апеляційний суд звільнив під заставу та домашній арешт депутатів-хабарників Новогуйвинської селищної ради. А саму справу повернув до суду першої інстанції.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Владимир Туленко
13 серпня, 2020 19:34:52

Сколько за "новость" заплатили? Настоящий, а не продажный журналист НИКОГДА не печатает судебные материалы и НЕ БРОСАЕТСЯ ОБВИНЕНИЯМИ до того момента, КОГДА ПРИГОВОР ВСТУПИЛ В ЗАКОННУЮ СИЛУ! А вы - ПОЗОРНИКИ! ((((((((((((

18 серпня, 2020 9:29:43

експерте, це офіційна інформація від прокуратури області.