25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • В Україні оновили карантинні зони: Житомир залишається у «жовтій»

В Україні оновили карантинні зони: Житомир залишається у «жовтій»

  • 7 серпня, 2020 14:48
В Україні оновили поділ на карантинні зони: Житомир досі лишається у «жовтій». Про це свідчать дані з інтерактивної карти щодо поділу України на карантинні зони

Також до «жовтої» зони на Житомирщині потрапили Житомирський, Любарський, Пулинський та Романівський райони і місто Бердичів. Решта районів та населених пунктів – у «зеленій» зоні.

До «червоної» зони за рівнем поширення коронавірусу потрапив Харків, Костопільський район на Рівненщині та Кіцманський район Чернівецької області.

Новий поділ набуде чинності з понеділка, 10 серпня.



Нагадаємо, у зеленій зоні діють встановлені в усій країні обмеження: носіння маски або респіратора у громадських місцях; проведення масових заходів за умови не більше однієї людини на 5 кв. м; кінотеатри, театри із заповненістю на 50%; перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць. 

У жовтій зоні діють обмеження зеленої, а також забороняється: відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку.

У регіонах, маркованих як помаранчева зона, діють обмеження жовтої та забороняється: діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; спортзали, фітнес-центри, заклади культури; прийом нових змін в дитячі табори; обмеження для масових заходів - одна людина на 20 кв. м та не більше 100 людей. 

У червоній зоні, окрім обмежень помаранчевої, забороняється: робота громадського транспорту; відвідування закладів освіти; діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Перехід регіону з однієї в іншу зону можливий, якщо є перевищення показників 5 днів поспіль, а повернутися до зони з кращою епідеміологічною ситуацією регіон може після покращення показників протягом 3 днів поспіль.

Поділитись

Новини по темі: